Ambassadeurs

Olympisch Sporter en winnaar zilver en bronzen medaille op EK zwemmen Joeri Verlinden wordt ambassadeur van Zwemmend Roerdalen Speciaal

Joeri Verlinden (26) uit Melick - die deelnam aan de Olympische Spelen van 2012 in London en tijdens het EK Zwemmen in Boedapest een zilveren (100 meter) en bronzen (estafette) medaille veroverde - heeft zich als ambassadeur verbonden aan Zwemmend Roerdalen.


In deze hoedanigheid zet Joeri zich in voor behoud van een binnenzwembad in Roerdalen. In Melick het dorp waar hij opgroeide, ligt het verouderde binnenzwembad (Apollobad) waar hij als kind bij zwemverenging de Roersoppers zijn talent ontwikkelde.
Voorzitter Cor Snoeijs, is erg blij dat Joeri Verlinden zijn naam aan het platform Zwemmend Roerdalen heeft verbonden. "We zijn er ontzettend trots op dat Joeri bereid is zich als topsporter in te zetten voor het dorp waar hij opgroeide. Joeri blijft vechten voor zijn olympische droom, zoals wij blijven vechten voor behoud van een binnenzwembad.", aldus Snoeijs.

reddingsboeiHelp ons en teken de petitie
Artsen dreigden hem op te geven toen hij als baby met een niet functionerende nier in het ziekenhuis lag. Joeri Verlinden overleefde en ontwikkelde zich door de jaren heen tot een topzwemmer, gespecialiseerd in de vlinderslag en de vrije slag. Hij maakte zijn internationale seniorendebuut op de EK Kortebaan 2006 in Helsinki.

Begin januari werd tijdens een reguliere medische keuring hartritmestoringen geconstateerd. Na diverse onderzoeken is er volgens de Nederlandse zwembond (KNZB) geen reden om de topsportactiviteiten van Verlinden nog langer te staken. Nu is zijn vizier volledig gericht op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Met zijn grote wilskracht en doorzettingsvermogen toont Joeri aan dat zware tegenwind het verwezenlijken van je dromen niet in de weg hoeft te staan.

"De Olympische Spelen zijn en blijven een grote droom voor een zwemmer. Ik wil het beste uit mezelf halen en ben altijd bezig mezelf te verbeteren. Ik heb er ondanks enkele tegenslagen, veel vertrouwen in dat het gaat lukken", aldus Verlinden.

Joeri werd in 2009, 2011 en 2012 uitgeroepen tot Sportman van Limburg. Naast Olympisch zwemmer is Joeri ook ambassadeur van de Nierstichting.

logo